Reis tips

Welk soort bagage neem je mee op reis?Luggage

Alles begint met het zoeken naar de meest geschikte koffer of tas. Als het om een korte reis gaan kan je het beste alleen handbagage meenemen. Let bij het inpakken van handbagage wel op de regels die tegenwoordig overal gelden. Op de website van je luchtvaartmaatschappij kan je precies lezen wat de regels zijn wat betreft formaat en gewicht. Voldoe je niet aan de regels, dan loop je het risico dat je een flink bedrag moet bijbetalen.

Slim inpakken

Het klinkt misschien stom, maar het makkelijkste is om ruim voordat je vertrekt een lijst samen te stellen met spullen die je nodig hebt op reis. Op deze manier verklein je de kans dat je iets vergeet.

Een wereldstekker is niet overal nodig. In Europa wordt veelal dezelfde stekker gebruikt. Dit is op andere continenten niet zo. Of je een wereldstekker nodig hebt ligt dus aan de bestemming.

Sommige mensen besparen ruimte in hun koffer door kleding vacuüm te verpakken. Hier zijn speciale zakken voor verkrijgbaar. Probeer ook om zo klein mogelijke hoeveelheden shampoos en crêmes mee te nemen in verband met te veel gewicht. Overbagage is duur, dus weeg je koffer voor vertrek!

Diefstal en schade voorkomen in het buitenland

Je moet te allen tijde een reisverzekering afsluiten. Dit is natuurlijk geen garantie dat er niets met je spullen gebeurt als je op reis bent. Wel weet je zeker dat je eventuele gestolen of vernielde spullen vergoed krijgt van de verzekering. Ook kan je zelf een hoop ellende voorkomen door verstandig met je eigen spullen om te gaan. als je bijvoorbeeld gaat watersporten, zorg dan dat al je belangrijke spullen goed waterdicht zijn verpakt.

Diefstal is iets waar je wat minder aan kan doen. Het enigste wat je kan doen is goed opletten als je op drukke plekken komt. Verder is het verstandig als je belangrijke spullen (bijvoorbeeld geld) verdeelt over meerdere stukken bagage en een kopie van je paspoort is ook geen overbodige luxe. Gebruik bij je bagage altijd een bagagelabel!

Hoe ga je gezond op reis?

Als je op reis gaat is het verstandig om ver vooraf jezelf goed te laten informeren over de bestemming. De ene bestemming zal wat risicovoller zijn dan de ander. Op deze manier kan je er achter komen of je ingeënt moet worden of bijvoorbeeld malariapillen moet slikken. Zorg ook altijd voor een EHBO setje met voldoende anti-insecten producten.

Comfortabel reizen

Het idee van een verre reis maken is erg leuk, maar vaak zijn deze reizen (en dan met name de lange vliegreizen) erg vermoeiend. Toch kan je deze lange reizen simpel een hoop aangenamer maken. Voor lange vluchten is het bijvoorbeeld een tip om voor genoeg entertainment te zorgen. Tegenwoordig beschikken de vliegtuigen op lange routes over een eigen entertainment systeem, waar je films op kan kijken. Je kan ook zelf een goed boek meenemen, muziek of een tablet.

Verder is het tijdens lange vluchten belangrijk om voldoende water te drinken, jezelf goed te kleden (vaak is het wat frisjes tijdens de vlucht) en om jezelf zo goed mogelijk aan te passen aan de tijdzone van je bestemming.