Tropisch Kreta

Elafonisi Strand

Kreta, het grootste eiland van Griekenland is tevens het meest veelzijdige eiland van Griekenland is al jaren erg geliefd bij Nederlandse toeristen. Het is bij Nederlanders met name bekend door de badplaatsen Chersonissos, Malia, Agios Nikolaos en Rethymnon. De stranden in de buurt van deze badplaatsen zijn zeker niet verkeerd, maar tropisch zijn ze ook niet. U leest daarom wel eens dat Kreta geen mooie stranden heeft, maar niets is minder waar.

Op sommige plekken kan Kreta zelfs tropisch aan doen en dan zeggen we geen woord teveel. U zult er misschien wat langer voor moeten reizen en in sommige gevallen kunt u het zelfs zien als een dag vullende excursie. Een deel van de reis zal namelijk vaak met de boot worden afgelegd, maar de stranden van Balos, Chrissi en Elafonisi zijn met hun kristal heldere water, parel witte stranden en prachtige ligging met recht tropisch te noemen.

Vergeet dus de verre bestemmingen zoals Thailand, Curacao en Sint Maarten, waar u vaak meer dan 10 uur voor moet vliegen om op een tropisch strand te kunnen liggen en kies eens voor een paradijsje veel dichterbij huis, dat op maar 3,5 uur vliegen vanaf Amsterdam ligt. Zorg wel dat je in de buurt van deze stranden een accommodatie boekt, want Kreta is heel groot. Zo is het vanuit Agios Nikolaos prima om het Chrissi strand te bezoeken, maar wilt u vanuit Agios Nikolaos naar het Balos of Elafonisi strand, dan bent u al snel zo’n uur of vijf onderweg. Voor deze stranden kunt u beter in de buurt van Chania of Rethymnon verblijven.

Bent u op zoek naar een “tropische” vakantie naar Kreta? Boek dan deze zomer nog een vakantie naar Kreta en boek een appartement, pension, hotel of een all inclusive Kreta vakantie in een top resort. Kreta heeft het allemaal.

Kalo Taxidi oftewel goede reis!