Paramaribo, de grootste (en enigste) stad van Suriname

Waterkant, in Paramaribo

Waterkant, in Paramaribo

Suriname, iedere Nederlander kent dit land van naam. Maar niet iedereen kent de enigste stad van het land: Paramaribo!

Buiten Paramaribo wordt het vaak ‘Foto’ genoemd. Dit betekend simpelweg stad. Niet meer dan logisch, als Paramaribo de enigste stad van het land is. Het is een koloniale stad, die tegelijkertijd ook erg tropisch aanvoelt. Daarom hebben ze er dezelfde levensstijl als in de Cariben; rustig aan. Het motto in Suriname is dan ook ‘no spang’, wat ‘maak je niet druk’ betekent.

Als je door de koloniale binnenstad loopt zie je echt overal de Europese architectuur en aan de vele historische houten panden herken je nog de Hollandse zuinigheid. Stenen vonden de Nederlanders in de koloniale tijd te duur. Deze binnenstad staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is ook heel mooi om te zien. Hierbij mag je een uitstapje naar Fort Zeelandia zeker niet overslaan. Dit voormalige verdedigingswerk van de Nederlanders is nu een museum.