Rotorua, een bron van ontspanning

Eén van de vele heet water bronnen in Rotorua

Eén van de vele heet water bronnen in Rotorua

Nieuw-Zeeland heeft naast mooie bergen en fjorden ook mooie meren, in de meest betoverende kleuren. Zowel op het Zuider- als het Noordereiland. Vooral de meren in de regio Rotorua zijn erg speciaal. Hier vind je namelijk veel natuurlijke modderbaden en geisers.

In en rond Rotorua stinkt het vaak wel. 24 Uur per dag ruikt het hier naar zwavel. Ondanks dat dit erg stinkt is het één van de meest bezochte plaatsen van het Noordereiland. De bronnen, geisers en modderbaden trekken jaarlijks ongeveer anderhalf miljoen bezoekers naar de stad. Mensen, zowel toeristen als locals, gaan hier naartoe voor totale ontspanning in de vele zwavelmeren, modderpoelen en geothermische spa’s.

Hoewel Rotorua vooral gericht is op de wellness en de cultuur, zijn er nog genoeg andere dingen te beleven en te doen in deze regio. Zo is het landschap uitermate geschikt voor canyoning en bungeejumpen en er zijn verschillende soorten watersporten te beoefenen. Door te gaan skydiven beleef je een super uitzicht over deze regio. Uiteindelijk beland je na zo’n dag van avontuurlijke sporten toch weer in zo’n heerlijk ontspannend modderbad.