Machu Picchu, je moet er wat voor over hebben, maar je krijgt er een hoop voor terug!

Machu Picchu. Een magische stad, hoog in de bergen van Peru

Machu Picchu. Een magische stad, hoog in de bergen van Peru

De enige echte manier om Machu Picchu te bereiken is om te gaan lopen. De mooiste manieren om er te komen is om via een van de trails te gaan die de Inca’s vroeger ook hebben gebruikt. Hierbij is de meest populaire route de Inca Trail, welke vier dagen duurt. De start van deze trail is op een paar uur rijden van de stad Cusco. Vanaf dit punt start je via een smal pad, die je voor 50 kilometer door de bergen en de jungle naar de Inca stad Machu Picchu leidt.

De meest populaire route is de vierdaagse Inca Trail die op een paar uur rijden van de stad Cusco start en je via een smal pad door bergen en jungle in vijftig kilometer naar het verborgen Machu Picchu leidt. Voor de wat meer ervaren wandelaars is er de Salkantay Trail. Deze tocht duurt wat langer en leidt je tot een hoogte van 4.700 meter. Via deze trail kan je Machu Picchu niet direct bereiken, maar tijdens deze toch heb je wel adembenemende uitzichten op de verborgen stad.

Machu Picchu is een en al magie. Ook de tocht van vijftig kilometer doet iets met je, vooral de gedachte dat hier ooit de echte Inca’s hebben gelopen. Bovendien blijft het wonderlijk dat er op zo’n afgelegen locatie een complete stad is gebouwd en dat deze honderden jaren verborgen is gebleven.